marime font: A A | ShareThis | trimite pe yahoo messanger | printeaza Print
« arhiva Meteo

Meteo 14 noiembrie

14 noiembrie 2016
Meteo 14 noiembrie
Publicitate

Mâine pe continent vremea se va încălzi uşor în ţările vestice. Tot acolo, dar şi în nord şi în zona central-nordică va ploua, în timp ce lapoviţă şi ninsoare se anunţă în Finlanda, nordul Norvegiei şi al Suediei. Local, ploile îşi vor face apariţia în sudul extrem al continentului şi în sud-est.
Pentru România se anunţă o noapte deosebit de rece pentru această perioadă, cu temperaturi în zorii zilei de la -10 grade în depresiuni, până la +1 grad pe litoral. Nori şi ninsori slabe vor fi în jumătatea estică a ţării. În plus, vântul va avea intensificări în Moldova, în Dobrogea şi în zona Carpaţilor de Curbură.
Şi mâine va fi o zi foarte rece, cu temperaturi cuprinse la amiază între -2 şi cel mult 8 grade. În prima parte a zilei mai pot fi fulguieli şi, posibil, burniţă în estul şi sudul ţării, în timp ce la munte va ninge slab. Vântul va mai avea intensificări în partea sudică a Moldovei, în Dobrogea şi Bărăgan.
O noapte deosebit de rece urmează în capitală, cu -1..  -2 grade spre dimineaţă când vor exista condiţii de ninsoare slabă. Fulguieli ar putea să apară şi în prima parte a zilei de mâine - o zi foarte rece, cu numai 5..6 grade în termometre. Mai puţini nori vor fi miercuri când vom avea 8 grade, iar vremea se va încălzi joi când se anunţă o maximă termică de 10..11 grade.
În zonele de munte mâine temperaturile vor fi cu mult sub cele normale în această perioadă, iar norii vor acoperi soarele temporar. Sunt aşteptate fulguieli mai ales în prima parte a zilei în Carpaţii Orientali şi Meridionali. Ceaţă pe văi şi în depresiuni şi vânt intens la altitudini mari.
Miercuri în ţară vremea va fi în continuare deosebit de rece, cu temperaturi maxime între -2 şi 8 grade. Se anunţă timp frumos în est şi în sud, dar în celelalte regiuni cerul se va înnora treptat şi mai ales seara vor fi ninsori slabe în  Maramureş, Crişana şi zona Munţilor Apuseni. În nordul Banatului va ploua izolat se va forma polei. Vânt mai intens se va simţi în Delta Dunării şi pe crestele munţilor.
Joi vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării, iar precipitaţiile care se anunţă în vest, în nord-vest şi în centru vor fi sub formă de ploaie şi vor apărea doar izolat. Totuşi, în prima parte a zilei, în Maramureş şi pe crestele munţilor pot fi lapoviţe şi ninsori. Ca temperaturi maxime vor fi valori de la 2 grade în Transilvania, până la 13 grade în sudul Banatului şi al Olteniei.

Adauga comentariu:
Numele tau:
Comentariul tau