marime font: A A | ShareThis | trimite pe yahoo messanger | printeaza Print
« arhiva Concerte si Festivaluri

Lazy Monday cu James, Jack Savoretti si Public Service Broadcasting

23 iunie 2016
Lazy Monday cu James, Jack Savoretti si Public Service Broadcasting
Publicitate

Mit sau realitate, ziua de luni ne dă tuturor bătăi de cap. Cum ar fi dacă n-ați mai aștepta să treceți repede de ziua de luni, ci s-o petreceți cum se cuvine, ca pe o zi de vară, cu chef, muzici și voie bună? Lazy Monday vă dă ocazia să vă întoarceți luni dimineață la serviciu cu gândul liniștitor că seara vă veți întoarce la petrecere, un fel de zi de duminică prelungită, la care visăm toți. Am inventat cea mai bună zi de luni a anului și pe 11 iulie, la Teatrul de Vară din Parcul Herăstrău, vă așteptăm  la trei concerte într-o singură seară: James, Jack Savoretti si Public Service Broadcasting.

JAMES

Capul de afiș al evenimentului este James, una dintre cele mai bune formații britanice, veterană în peisajul rock-ului independent, apreciată de critica de specialitate și cu un succes constant și însemnat la public. Trupa are o istorie de mai bine de 30 de ani, cu 14 albume de studio și peste 25 milioane de albume vândute în întreaga lume. Hituri precum Sit Down, LaidCome Home, She’s A Star sau Getting Away With It (All Messed Up) au inundat ani la rând topurile radiourilor alternative și difuzoarele petrecerilor pe plajă din Vama Veche.

Euforic și contemplativ, abraziv și cald, deopotrivă, cel mai recent album, Girl At The End Of The World, a fost lansat in 18 martie 2016 și în opinia trupei este și cel mai bun. Albumul este produs de Max Dingel (The Killers, Muse, White Lies) și lucrat alături de legendarul muzician Brian Eno. “Esența trupei James o constituie concertele live”, declară basistul trupei, Jim Gleenie. Actor și dansator, vocalistul Tim Booth face din concertele James experiențe electrizante, de notorietate fiind comunicarea permanentă, vie și hipnotizantă cu publicul.

JACK SAVORETTI

Direct de pe coloana sonoră a serialului “Grey’s Anatomy”, un nou nume vine să se adauge britanicilor de la James pe afișul Lazy Monday: Jack Savoretti. Tot britanic, dar cu origini italiene, Jack Savoretti a crescut în Londra. A vrut să devină fotbalist înainte de a se îndrăgosti fără drept de apel de Simon & Garfunkel, după ce-a văzut "The Graduate". A vrut să devină actor, dar presiunea momentului 9/11 l-a catapultat din însorita Californie la Geneva. S-a mulțumit atunci să devină următorul Bob Dylan, așa cum îl numește critica de specialitate, combinând poezia, prima sa pasiune, compoziția și muzica, pentru a fura inimile femeilor de pe toate continentele.

A împărțit scena cu legendarul Bruce Springsteen și frumoasa Siena Miller. Muzica sa, tulburătoare, cvasi-cinematografică, l-a propulsat pe micul ecran șî în lista obsesiilor Vanity Fair (“Una dintre cele 25 de obsesii ale noastre”). Piesele sale apar pe soundtrackul popularelor seriale “Grey’s Anatomy” (Songs from Different Times), “Vampires Diaries” (Hate&Love) sau “One Tree Hill” (Between The Minds), aducându-i recunoașterea internațională. Industria muzicală e unanim de acord că este un artist în creștere, care merită urmărit: “Neșlefuit, sentimental … vocea adevărului” (The Daily Telegraph); “Un suflet de poet și o voce care sfărâmă inimi” (Q Magazine). Cu patru albume de studio la activ, “Between the Minds” (2007), “Harder Than Easy” (2009), “Before the Storm” (2012) și “Written in Scars” (2015), precum și un turneu internațional de promovare a ultimului disc în plină desfășurare, Savoretti este permanent într-un top al momentului. În 2012, "Soldiers Eyes" de peBetween the Minds” ajunge No. 1 în US Amazon Download Chart. Un an mai târziu, discul “Before the Storm”, ce include excelentul “Breaking The Rules”, ia prima poziție în Indie Album Charts. Cântă la Royal Albert Hall, face sold-out peste sold-out la concertele din UK și devine un obișnuit al celor mai mari festivaluri, precum Glastonbury sau T in The Park. Apare în videoclipul Queenie Eye al lui Paul Mc Cartney alături de Johnny Depp, Kate Moss și Sean Penn. Pe scurt, e de neoprit. Cu o singură excepție: pe 11 iulie, la Lazy Monday, pentru două ore de muzică excelentă.

PUBLIC SERVICE BROADCASTING

Duo-ul britanic Public Service Broadcasting este cel de-al treilea și ultimul cap de afiș al Lazy Monday. Lansată în Regatul Unit, naveta spațială Public Service Broadcasting călătorește prin trecut pentru a crea sound-ul viitorului și aterizează frecvent pe scenele celor mai mari festivaluri europene. Tot mai des pe lista favoriților BBC la “Best of The Year” în materie de albume, J. Willgoose, Esq. și Wrigglesworth fac muzică intrumentală, combinând influențe alternative, art rock, indie rock, electronica, dance-punk și krautrock într-un fel aparte, ce reușește să respingă „tehnicile convenționale pentru a crea un concept muzical ce le aparține integral.” (Mancunion.com).

Willgoose, chitaristul și creatorul grupului, inițial singurul membru, își lansează primul EP în 2009. Bateristul Wrigglesworth i se alătură ulterior, și trei ani mai târziu au deja două E.P.-uri lansate și două premii BBC Radio 6 Music Rebel Playlist, câștigate pentru single-urile "ROYGBIV" și “Spitfire”. Albumul de debut “INFORM – EDUCATE – ENTERTAIN” (2013), intră în topurile UK Album pe locul 21. Discul face valuri printre critici, este propulsat de BBC 6 Music DJS & STAFF pe lista celor mai bune albume al anului și inclus în multe liste “Best of The Year”. “Realmente original, inovator și uimitor!” (Artrocker); “Amestecă vocile trecutului cu muzica prezentului, cu un efect uluitor” (The Independent). Cel de-al doilea și cel mai nou album, “The Race for Space”, lansat la începutul lui 2015, este inspirat de primii pași pe lună ai lui  Neil Armstrong și de lansarea misiunii Apollo 1.

Cei doi jonglează cu multiple instrumente (chitară, banjo, corzi și o seamă de instrumente muzicale electronice în cazul lui Willgoose, percuție, pian și sintetizatoare la Wrigglesworth). În aparițiile live, sunt însoțiți de basistul JF Abraham și VJ-ul Mr. B, iar show-urile cinemascopice rulează pe fundalul video oferit de arhivele Institutului Britanic de Film. Sample-urile din filme informative prăfuite și materialele de propagandă sunt mixate cu o doză consistentă de sarcasm spre a "preda lecțiile trecutului prin muzica viitorului". Biletele sunt disponibile online pe EventBook.ro și în Librăria Engleză "Anthony Frost", Librăria Franceză "Kyralina" și Librăria Hecate din București, în rețeaua Eventim (online pe Eventim.ro și în magazinele Orange, Germanos, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești, hipermarketurile Carrefour și benzinăriile OMV), Poștale) și pe Iabilet.ro.

Adauga comentariu:
Numele tau:
Comentariul tau