marime font: A A | ShareThis | trimite pe yahoo messanger | printeaza Print
« lista interviuri

Livia Graur: „Într-o căsnicie, cea mai importantă este încrederea”

Într-un interviu acordat revistei TV Satelit, Livia Graur dezvăluie secetul care stă la baza căsniciei fericite pe care o are de mai bine de 13 ani şi 3 mici secrete care, după părerea ei, pot ţine un cuplu alături.

Rep.: Toamna este un anotimp dificil şi pentru ten, decolteu sau mâini. Ce sfaturi ne poţi da pentru a ni le păstra catifelate şi sănătoase? Şi dacă ai vreo reţetă şi pentru ele.
Tenul necesită în această perioadă o atenţie deosebită şi trebuie să facem diverse operaţiuni menite să îi creeze o “barieră” protectoare. Astfel, dimineaţa este bine să aplicăm o cremă grasă de zi şi să repetăm procedura în jurul prânzului, în cazul în care nu purtăm machiaj. Seara, după ce tenul a fost bine demachiat (chiar dacă nu ne-am machiat în timpul zilei, este bine să aplicăm demachiant, care va îndepărta toate impurităţile) o mască este binevenită. Aceasta va relaxa faţa obosită de peste zi şi îi va reda pielii aspectul ferm. Eu folosesc măşti cu argilă în perioada asta, pe care le amestec cu puţină lămâie, miere sau bere. Nu în ultimul rând, nu vă urcaţi în pat până nu aţi aplicat o cremă de noapte intens hidratantă, iar în jurul ochilor, ser. Acesta din urmă poate fi un ulei natural sau un ser cumpărat din farmacie, după bunul plac. Eu folosesc un ser adaptat tipului meu de ten, din ingrediente naturale. Nicio zi fără ruj! Cu toate că nu sunt adepta rujului în orice moment, trebuie să recunosc că toamna buzele mele nu duc lipsă de...culoare. Este o bună modalitate de a le feri de vântul rece şi de “stricăciunile” pe care acesta le poate provoca. În plus, sezonul acesta se poartă culorile tari, aşa că împuşcăm doi iepuri dintr-o lovitură – vom fi şi hidratate şi la moda.

Şi mâinile au nevoie de ajutor. Trecerea bruscă de la vremea călduroasă, la temperaturi cu 20-30 de grade mai mici poate să afecteze şi una din cele mai importante cărţi de vizită – mâinile. Acestea devin roşii, pielea se usucă şi crapă şi chiar şi unghiile au de suferit. Totul poate fi prevenit însă dacă aplicăm zilnic o cremă specială, cu vitaminele A şi E sau cu unt de shea.

Rep.: Ştim că nu prea te împaci cu machiajul… De ce? Ce foloseşti când nu eşti la serviciu?
Într-adevăr, nu sunt adepta machiatului zilnic şi încerc să nu-mi "astup" porii cu fel de fel de produse cosmetice. Când nu sunt la serviciu, prefer să folosesc, numai după ce am aplicat o cremă de zi, un blush şi un rimmel. Şi asta numai în situaţii în care este chiar necesar. Altfel, îmi las tenul să respire în voie.

Rep.: Multă lume apelează la chirurgia estetică. Tu ai schimba ceva la tine cu bisturiul?
Ştiu că este secolul în care să fii perfectă înseamnă mult pentru oameni. Eu consider, însă, că fiecare mică imperfecţiune îşi are rolul şi...farmecul ei. Sunt pro operaţii estetice atunci când defectele sunt majore. Dar nu cred că trebuie să ducem asta la extrem şi să transformăm chirurgia estetică într-un "modus vivendi". În momentul de faţă, sunt mulţumită în mare parte de aspectul meu fizic. Nu este exclus ca peste câţiva ani să fac şi eu o vizită la plastician, dar cu siguranţă că nu voi apela la bisturiu...

Rep.: Fetiţa ta, Renata Nicole, e încă mică, dar ce o să o înveţi despre machiaj când o să mai crească şi o să îţi spună că toate colegele ei de la grădiniţă se dau cu ruj?
În principiu, mi-ar plăcea să înţeleagă singura că machiajul nu se foloseşte oricând, oricum şi de oricine. Şi în niciun caz la orice vârstă. Dar nu cred că dacă va experimenta puţin, va produce "stricăciuni" iremediabile tenului ei. Aşa că nu văd de ce, ca să ne distrăm, nu am putea să ne machiem împreună de câteva ori, ca să vadă cum e. Voi încerca, totuşi, să o învâţ că sunt momente speciale când folosim machiajul şi că nu trebuie să abuzăm de asta.

Rep.: Care-i secretul căsniciei tale? Aţi împlinit anul acesta 13 ani de când vă cunoaşteţi şi 6 ani de căsătorie. Îmi poţi spune 3 lucruri care ţin un cuplu alături?
Cu siguranţă, cea mai importantă este încrederea. Eu am încredere în soţul meu şi vice-versa. Nu îl verific, nu îi controlez telefonul şi ştiu că atunci când am o problemă, el este cel mai în măsură să îmi acorde un sfat bun. Ştiu, de asemenea, că va lua cele mai bune decizii în ceea ce NE priveşte fără să clipească. 

Totodată, iubirea şi grija unul faţă de celălalt trebuie să existe într-o căsnicie de durată. Chiar dacă au trecut 13 ani, în fiecare zi simt că îl iubesc din ce în ce mai mult pentru ceea ce este, pentru ceea ce am devenit împreună şi pentru toate lucrurile minunate pe care le-am făcut unul alături de celălalt.

Nu în ultimul rând, acolo unde nu există respect, nu există nimic. Respectul faţă de celălalt este unul dintre elementele cele mai importante dintr-o relaţie. Faptul că iau în considerare ideile, nevoile, sentimentele sau dorinţele lui este parte din felul meu de a gândi. Întotdeauna, atunci când iau o decizie, mă gândesc la NOI şi nu la propria-mi persoană.
 
***

Livia Graur prezintă Focus 16.30, de luni până vineri, la Prima TV.  

***
 

Sursă: TV Satelit

Adauga comentariu:
Numele tau:
Comentariul tau