marime font: A A | ShareThis | trimite pe yahoo messanger | printeaza Print
« lista interviuri

Livia Graur, despre sotul ei: "Chiar dacă au trecut 13 ani, în fiecare zi simt că îl iubesc din ce în ce mai mult"

Toamna este un anotimp dificil și pentru ten, decolteu sau mâini. Ce sfaturi ne poți da pentru a ni le păstra catifelate și sănătoase? Și dacă ai vreo rețetă și pentru ele.

 

Tenul necesită în această perioadă o atenție deosebită și trebuie să facem diverse operațiuni menite să îi creeze o “barieră” protectoare. Astfel, dimineața este bine să aplicăm o cremă grasă de zi și să repetăm procedura în jurul prânzului, în cazul în care nu purtăm machiaj. Seara, după ce tenul a fost bine demachiat (chiar dacă nu ne-am machiat în timpul zilei, este bine să aplicăm demachiant, care va îndepărta toate impuritățile) o mască este binevenită. Aceasta va relaxa fața obosită de peste zi și îi va reda pielii aspectul ferm. Eu folosesc măști cu argilă în perioada asta, pe care le amestec cu puțină lămâie, miere sau bere. Nu în ultimul rând, nu vă urcați în pat până nu ați aplicat o cremă de noapte intens hidratantă, iar în jurul ochilor, ser. Acesta din urmă poate fi un ulei natural sau un ser cumpărat din farmacie, după bunul plac. Eu folosesc un ser adaptat tipului meu de ten, din ingrediente naturale. Nicio zi fără ruj! Cu toate că nu sunt adepta rujului în orice moment, trebuie să recunosc că toamna buzele mele nu duc lipsă de...culoare. Este o bună modalitate de a le feri de vântul rece și de “stricăciunile” pe care acesta le poate provoca. În plus, sezonul acesta se poartă culorile tari, așa că împușcăm doi iepuri dintr-o lovitură – vom fi și hidratate și la moda.

 

Și mâinile au nevoie de ajutor. Trecerea bruscă de la vremea călduroasă, la temperaturi cu 20-30 de grade mai mici poate să afecteze și una din cele mai importante cărți de vizită – mâinile. Acestea devin roșii, pielea se usucă și crapă și chiar și unghiile au de suferit. Totul poate fi prevenit însă dacă aplicăm zilnic o cremă specială, cu vitaminele A și E sau cu unt de shea.

 

Știm că nu prea te împaci cu machiajul… De ce? Ce folosești când nu ești la serviciu?

Într-adevăr, nu sunt adepta machiatului zilnic și încerc să nu-mi "astup" porii cu fel de fel de produse cosmetice. Când nu sunt la serviciu, prefer să folosesc, numai după ce am aplicat o cremă de zi, un blush și un rimmel. Și asta numai în situații în care este chiar necesar. Altfel, îmi las tenul să respire în voie.

 

Multă lume apelează la chirurgia estetică. Tu ai schimba ceva la tine cu bisturiul?

Știu că este secolul în care să fii perfectă înseamnă mult pentru oameni. Eu consider, însă, că fiecare mică imperfecțiune își are rolul și...farmecul ei. Sunt pro operații estetice atunci când defectele sunt majore. Dar nu cred că trebuie să ducem asta la extrem și să transformăm chirurgia estetică într-un "modus vivendi". În momentul de față, sunt mulțumită în mare parte de aspectul meu fizic. Nu este exclus ca peste câțiva ani să fac și eu o vizită la plastician, dar cu siguranță că nu voi apela la bisturiu...

 

Fetița ta, Renata Nicole, e încă mică, dar ce o să o înveți despre machiaj când o să mai crească și o să îți spună că toate colegele ei de la grădiniță se dau cu ruj?

În principiu, mi-ar plăcea să înțeleagă singura că machiajul nu se folosește oricând, oricum și de oricine. Și în niciun caz la orice vârstă. Dar nu cred că dacă va experimenta puțin, va produce "stricăciuni" iremediabile tenului ei. Așa că nu văd de ce, ca să ne distrăm, nu am putea să ne machiem împreună de câteva ori, ca să vadă cum e. Voi încerca, totuși, să o învâț că sunt momente speciale când folosim machiajul și că nu trebuie să abuzăm de asta.

 

Care-i secretul căsniciei tale? Ați împlinit anul acesta 13 ani de când vă cunoașteți și 6 ani de căsătorie. Îmi poți spune 3 lucruri care țin un cuplu alături (cu explicații scurte pentru fiecare în parte)?

Cu siguranță, cea mai importantă este încrederea. Eu am încredere în soțul meu și vice-versa. Nu îl verific, nu îi controlez telefonul și știu că atunci când am o problemă, el este cel mai în măsură să îmi acorde un sfat bun. Știu, de asemenea, că va lua cele mai bune decizii în ceea ce NE privește fără să clipească.

 

Totodată, iubirea și grija unul față de celălalt trebuie să existe într-o căsnicie de durată. Chiar dacă au trecut 13 ani, în fiecare zi simt că îl iubesc din ce în ce mai mult pentru ceea ce este, pentru ceea ce am devenit împreună și pentru toate lucrurile minunate pe care le-am făcut unul alături de celălalt.

 

Nu în ultimul rând, acolo unde nu există respect, nu există nimic. Respectul față de celălalt este unul dintre elementele cele mai importante dintr-o relație. Faptul că iau în considerare ideile, nevoile, sentimentele sau dorințele lui este parte din felul meu de a gândi. Întotdeauna, atunci când iau o decizie, mă gândesc la NOI și nu la propria-mi persoană.

 

***

 

Livia Graur prezintă Focus 16.30, de luni până vineri, la Prima TV.

 

***

 

Livia Graur - TV Mania

Adauga comentariu:
Numele tau:
Comentariul tau