marime font: A A | ShareThis | trimite pe yahoo messanger | printeaza Print
« lista interviuri

Diana Bart: "Am o carieră de 10 ani în televiziune și am trecut prin toate etapele"

- A lucra în media, inseamna teoretic a fi conectat la cotidian și la nou. Te consideri a fi , structural, o femeie de azi sau impartasesti conceptii clasice despre conditia femeii, în general?

Odată cu experiența, am devenit o femeie care are concepții, spun eu, clasice. Cred că o femeie cu calități mature și frumoase a existat și în perioada clasică, dar există și în zilele noastre. Cred că este un tipar general valabil, indiferent de perioadă și el a fost conturat tot pe un fundament vechi. Problema vine atunci când vrem să ne îndepărtăm prea mult de la condiția naturală. Mulți sau multe înțeleg acest modernism sau cotidian, total greșit. 

 

- Presa tabloida a creat un soi de arhetipuri feminine pe care multi le admira. Esti fan silicon și alte transformari care fac din femeie o papusa?

Pentru mine, un arhetip înseamnă o femeie care se face remarcată în orice perioadă istorică, și ne amintim de ea, chiar și după secole. Tiparul perfect feminin, pentru mine, există chiar dinaintea erei noastre. Și v-o dau ca exemplu pe Cleopatra, a cărei imagine a fost recent recostituită. Mi se pare că emană o uriașă senzualitate. Alte exemple frumoase, păstrate de-a lungul timpului, sunt Audrey Hepburn sau Sophia Loren. Ele nu au avut nevoie de silicoane și alte artificii. Cred că astfel de intervenții sunt binevenite atunci când este o nevoie reală, dar și atunci, trebuie făcute astfel încât să arate cât mai natural.

 

- Ce te mai surprinde la vedete?

Sincer, nimic! Am văzut atâtea, încât mă aștept oricând, la orice. 

 

- Ai facut cariera în televiziune, ti-ai implinit visul. Mai e loc de evolutie în cariera?

Am o carieră de 10 ani în televiziune și am trecut prin toate etapele. Am pornit de jos și am ajuns destul de sus, nesărind nici un pas, și mă bucur pentru asta. Dar cum evoluăm continuu, ar mai fi loc...

 

- Vii dintr-o zona bogată în traditii. Cum era copilaria ta de Craciun? 

Mai exact, vin din Transilvania. Am rămas cu gustul tradițiilor de Crăciun, deși nu am copilărit prea mult la țară, pentru că și bunicii mei au stat tot la oraș. Îmi amintesc atenția dată gătitului în familie, aranjatului mesei, împodobitului bradului, colindatului. Bunica ne ducea și la biserică. Frumoase amintiri... 

 

- Participai la toate pregatirile specifice sarbatorilor de iarna?Ai mers și cu Plugusorul? Dar cu Sorcova?

 Participam, da. Am fost și la sorcovit, dar și cu plugușorul. 

 

- Esti credincioasa? Te ajuta ?

Deși am avut-o ca exemplu pe bunica mea, foarte credincioasă, nu am îmbrățișat religia de mică. Poate nici nu aveam maturitatea necesară, atunci. Dar odată cu experiențele vieții, unele mai puțin fericite, am ajuns să înțeleg credința și să mă apropii de Dumnezeu. Până la urmă, Lui îi cerem ajutorul toți, atunci când suntem în impas. Dar ar trebui mai des să-i și mulțumim pentru ceea ce avem. 

 

- Ce importanta are pentru tine scoala? Cum era în anii de liceu? (invatatura, distractie, prieteni).

În primii ani de generală am fost numai premiantă. La liceu, în primul an am participat și la olimpiade, dar în ultimii ani ani am lăsat-o mai moale, ne mai și distram. La facultate, odată cu filosofia pe care am studiat-o împreună cu jurnalismul, am început să conștientizez cum stă treaba cu învățătura: este foarte importantă, se vede în comportamentul omului. 

 

- Facultatea ti-a fost utila sau a fost doar o diploma?

Până la urmă, este o dilpomă pe care n-o scot niciodată, dar așa cum spuneam, se vede când o ai. Și mă ajută foarte mult, e un atuu, pe lângă experiență. 

 

-Sa ne oprim un pic asupra imaginii la care te obliga televiziunea. Ce program de nutritive și ingrijire urmezi fiindca sticla este nemiloasa?

Este, într-adevar nemiloasă, dar dacă ești pregătită tot timpul, treci cu lejeritate de ea. Si mă refer la un mod constant de viață sănătos și natural. Plus odihnă, relaxare, sport și bună-dispoziție.

 

- Crezi ca e loc și de persone mai  în varsta în televiziunea romaneasca. Afara, sunt moderatori care fac o emisiune și 20 de ani și aspectul, pe care varsta , evident, il modifica, nu conteaza.  

Da, chiar cred, și primul exemplu venit în minte este CNN-ul. Avem și noi personalități pe care le urmărim cu plăcere de atâția ani și care cred că vor rezista mult timp. De exemplu, pe Andreea Esca sau Simona Pătruleasa le văd prezentând, la fel de șarmante, și peste 10 ani. 

 

- De ce crezi ca media cultiva doar frumusetea exterioara, uneori artificiala?

Eu cred că este doar o flacără trecătoare. Cred că telespectatorii deja încep să se sature de frumusețe și atât ... și aia, artificială. 

 

- Cum esti tu, Diana Bart, intr-o zi obisnuita, acasa la tine?

Nu-i mare diferență între mine, cea de pe sticlă, și cea de acasă. Sunt un om obișnuit, cu o meserie mai expusă. 

 

- Joburile ne dau un anumit ritm de viata. Cam ce faci ca să iti pastrezi viata intima departe de presa și cum iti “pastrezi” relația?

Joburile sunt binevenite într-o relație. Îi dau dinamică. Ce frumos e când seara, acasă, la un pahar de vin, povestești cu jumătatea ta, ce ai făcut în ziua respectivă. Se îmbină frumos, dacă știi cum să poziționezi viața familială și cea profesională. 

 

- Ti-ai decorat singura casa?

Pe lângă Filosofie-Jurnalism, am vrut să fac și Arhitectură (design interior), dar timpul nu mi-a permis. Da, mi-am decorat-o singură, așa că a fost o bucurie să-mi pun înclinațiile artistice în practică. 

 

- Tii la anumite lucruri care iti amintesc de ceva…?

La cele care-mi amintesc de familie. 

 

- Cat de importanta este memoria lucrurilor?

Foarte importantă. Și chiar unele lucruri, care câteodata par lipsite de importanță, îți folosesc într-o zi, așa că-i bine să le sedimentezi, doar avem atâta spațiu. 

 

- Daca ai allege un obiect care exprima bucuria de a trai, care ar fi acela?

Nu cred că mi-ar ajunge unul. Dar să spunem... o lampă pentru aromaterapie cu lumânare. 

***

Diana prezintă Focus Magazin, alături de Alexandru Constantin, de luni până sâmbătă de la ora 19.30.

***

Diana Bart- Interviu Femeia de azi

Adauga comentariu:
Numele tau:
Comentariul tau