marime font: A A | ShareThis | trimite pe yahoo messanger | printeaza Print
« lista interviuri

Alexandru Constantin: "Sunt specialist în bârfe, în măsura în care ne referim la meseria mea"

Esti specialist în bârfe. Asa scrie presa. Ce are un barbat în comun cu barfele mondene?
Sunt specialist în bârfe, în măsura în care ne referim la meseria mea, de jurnalist de monden, însă, în emisiunea Focus Magazin să știi că am lărgit plaja de subiecte. Iar în privința emisiunii Constantin 60', pe care o realizez la Prima TV, nici nu se pune problema de bârfă. Acolo e cu totul și cu totul altceva.

Și ce înseamnă a fi monden? Cine include anumite personaje, aparute de de nu se stie unde, în aceasta lume?
Se includ singure cred, pe o piață în care presa de scandal (nu noi) este ahtiată după personaje dezbrăcate, atât la propriu cât și la figurat.

Tu esti curios? Te ajuta asta în emisiunea ta Constantin 60?
Curiozitatea este defectul meu profesional. Dar la Constantin 60' nu curiozitatea este cea care mă ajuta, ci dorința de a descoperi povești de viață din care telespectatorii pot învăța măcar un lucru.

Sunt multe emisiuni cu invitati aproape pe toate posturile tv, Tu ce incerci sa aduci nou în emisiunea ta?
Nu este în prezent nicio emisiune-interviu la o televiziune generalistă. Poveștile de viață reprezintă noutatea din producția mea. Asta, plus discuțiile lipsite de întrebări indiscrete. Fără subiecte tabloid este regula care stă la baza întrebărilor pe care le pun invitaților. Mi-am dorit o emisiune în care să pot discuta deschis cu invitații mei, fără perdea, venind cu exemple din viețile lor, care pot oarecum ajuta telespectatorii prin puterea exemplului.

Are nevoie un moderator tv și de cultura generala?Cum nu mai preocupa pe nimeni acest capitol , tu cum te descurci?
Evident că are. Cel puțin acel „moderator tv", așa cum îl văd eu. În primul rând, un moderator are responsabilitatea enormă de a fi un exemplu pentru publicul larg. În al doilea rând, nu te poți ridica la nivelul interlocutorilor tăi dacă singurele cărți citite sunt cele de joc. :) Cum spunea și actrița Natașa Raab, la mine în emisiune: „Din cărți avem multe de învățat!”

Lectura este o preocupare constructivă sau un moft de revista. Iti cumperi cărți și de la vanzatorii ambulanti de pe trotuar?
Lectura este o preocupare mai mult decât constructivă. Acum, de când sunt student la actorie, am o listă de lecturi extrem de vastă. De la vânzătorii de pe trotuar cumpăram și aș mai cumpăra, doar că nu îi mai întâlnesc acum. Locuiesc în afara orașului, iar în București merg rar pe jos.
 
Esti foarte activ pe facebook.  Intre manipulare și lejeritatea comunicarii cum ai caracteriza dependenta noastra de acest mod de a relationa?
O dependență, pur și simplu. Implicit, ca orice dependență, este ceva nociv. Dar, revin la emisiunea Constantin 60', un alt motiv pentru care am conceput acest proiect a fost pentru a pune accent pe cât de importantă este comunicarea vie între doi oameni. Activitatea mea pe Facebook ține doar de comunicarea cu cei care îmi urmăresc emisiunile. Dacă aș putea comunica altfel cu ei, aș face-o!

Te atrage teatrul. De unde aceasta pasiune? E un plus de notorietate?
Nici vorbă de notorietate. Am început să fac actorie pentru că vreau să profesez în acest domeniu, la un moment dat. Este ceva ce mi-am dorit încă dinainte să știu că aș vrea să fac televiziune. Acum însă mă simt pregătit emoțional să urmez acest drum. Dar, toate la timpul lor.

Esti un trend-setter. Cum reusesti sa fii mereu pus la patru ace?
Pentru emisiuni, mă ajută Adina Buzatu. Nu știu ce m-aș face fără ea. În timpul liber, îmi place să adopt ținute mai lejere, în cel mult o culoare, plus negru. Sau, tot în negru, de ce nu? E mai simplu! :)

Iti place shoppingul? Iti alegi singur tinutele?
Ținutele pentru ambele emisiuni le aleg împreună cu Adina Buzatu, din magazinele ei. Împrumut din idei și pentru cele din timpul liber. Dar la shopping nu m-aș duce niciodată. Nu-mi place deloc. Mi se pare o activitate inutilă.

Apelezi la diverse tratamente de infrumusetare? Ai vreme de sport?
Fără tratamente de înfrumusețare și fără sport. Din păcate, nu am timp de sport, deși recunosc că mi-ar plăcea să mă pot ocupa mai bine de acest aspect.

De ce nu iti faci planuri?
Îmi fac planuri. Plănuiesc lucuri legate de proiectele profesionale, de casă etc. În viața personală, am încetat să mai plănuiesc și să am așteptari.

Visezi la vacante exotice. La Marea Neagra nu iti place?
Sincer, eu visez și la Marea Neagră, pe care nu am mai văzut-o de doi ani. Muncesc mult și nu am timp de vacanțe. Cele două emisiuni, facultatea de actorie și acum, Atelierul de Creație Media, unde-i aștept pe toți cei care vor să descopere meseria de reporter/prezentator, îmi ocupă tot timpul.

Cum e în familia de Craciun? Ce pune mama ta pe masa și cum sarbatoriti, acolo în zona Oradei?
Abia aștept Crăciunul, mai ales că deja de doi ani merg acasă de Sărbători. Mama pune absolut orice pe masă. Cel mai mult aștept prăjiturile și cozonacii, care sunt cei mai buni. Dar mai importante decât bucatele sunt momentele unice pe care le petrec alături de familia mea, în aceeași formulă ca în copilărie, cu părinții și surorile mele.

***

Interviu cu Alexandru Constantin- Femeia de azi

Adauga comentariu:
Numele tau:
Comentariul tau